Mentale gevinster

Har du også prøvet at have nedsat koncentration, hukommelse og opmærksomhed? Nedsat evne til planlægning, problemløsning og indlæring?

“Kognitive funktioner er de mentale processer i hjernen,
der gør at vi kan opfatte verden, tænke og problemløse”

Ændringer i din hjerne starter omkring 50 år alderen. De kan påvirke din hukommelse, samt andre kognitive funktioner som din evne til at have mange bolde i luften, behandle information hurtigt og fokusere på detaljer. Ved 70 års alderen har en ud af seks personer en mild kognitiv svækkelse. Tidligere antog man, at hjernen kun producerede nye celler tidligt i livet, men forskning har vist, at hjernen har evnen til at ændre sig i hele vores liv. Der kan skabes nye forbindelser og i undersøgelser er der tegn på, at Tai Chi forbedre evnen til at multitaske, styre tid og træffe beslutninger. I en anden undersøgelse, opdagede forskere, at efter 40 ugers træning med TaiChi steg hjernevolumen og de kognitive tests blev udført bedre.

engelsk artikel : Sharper Mind 

kilde: 

Data viser, at antallet af patienter med Alzheimers sygdom i Kina har rangeret først i verden. Der er så mange som 5 millioner Alzheimers sygdomspatienter i Kina, der tegner sig for 1/4 af det samlede antal tilfælde i verden, og der er i gennemsnit 300.000 nye tilfælde hvert år.

Alzheimers sygdom er et globalt problem, og der er ingen måde at vende det på. I retningslinjerne for reduktion af risikoen for kognitiv tilbagegang og demens har Verdenssundhedsorganisationen imidlertid fremsat 12 anbefalinger til forebyggelse og behandling, hvoraf den ene er “fysisk aktivitet”, det vil sige motion.

“Livet er i bevægelse”. Regelmæssig og videnskabelig motion for ældre er godt for alle aspekter af krop og sind, så hvilken slags træningsplan er mere egnet til de “sølvhårede mennesker”?

(1) Blide og langsomme bevægelser

(2) Intensiteten af øvelsen bør ikke være høj

(3) Øvelsens varighed bør være moderat

(4) Træningsfrekvens: gør hvad du kan


En øvelse, der passer til ældre – Tai Chi otte metoder og fem trin, følg vores berømte internationale sportssundhedsekspert, professor Yang Yubing fra Beijing Sport University, og træn den!


video er på vej 🙂

Du får hurtigere og bedre gevinster med en instruktør!

Gode minder

ydre styrke og indre ro
du bliver glad
tag en pause
Previous slide
Next slide

Kontakt