Previous slide
Next slide

workshops afholdes også på opfordring- mindst 8 tilmeldte

Få af de tidligere workshops

Vær blød og eftergivende 
Kurset foregår i Tigersalen på Nivå skole syd
Søndag d. 25. februar kl 9 – 13.45 
pris 450kr

Tai Chi Chuan er en proces- et forløb- en personlig udvikling.
For at forbedre os behøver vi at forfine vores bevægelser og uddybe vores forståelse for de grundlæggende principper.
Vi vil arbejde med den langsomme form- den indre kampkunst, hvor vi lægger vægt på at mestre de otte retninger- Vi bruger det -at være blød til at ændre retningen af modstanderens energi/kraft og derved få modstanderen ud af balance.
Alle der har kendskab til Yang stil- efter Tung Kai Ying er velkommen.
Er du nybegynder vil introduktionskurset være noget for dig!
Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte :

instruktør Dorthe 2447 3770 eller Camilla 5588 1042.

Vil du gerne et lag dybere eller et trappetrin højere op i din taichi-udvikling er selvforsvarsdelen uundgåelig. Tør du udfordre dig selv?
Det er i denne træning, at vi mærker sammenhængen mellem bevægelsesmønsteret i Formen og effekten af Chi på en let og effektiv måde.
Pushhands er således en forlængelse af Formen. Den eneste forskel er, at en udefra kommende kraft motiverer dine bevægelser. Du skal bevæge dig på samme måde, med den samme opmærksomhed, som du gør i Formen. Hvad du arbejder med i Formen, skal du også inkludere i Pushhands. Eksempelvis vægtskifte, taljedrej, synke, åbne og lukke.
At undvige er ikke en tilbagetrækning fra kraften. Det er heller ikke at slå rod for at stå i mod den. At bevæge sig et øjeblik før en kraft, er at trække sig væk eller at miste kontakten. At bevæge sig et øjeblik efter, er at gøre modstand. Det er fluen, som daler ned på dig, der sætter dig i bevægelse. Ikke fordi fluen lander, at du bevæger dig væk. Det er den indkommende kraft, der skaber bevægelsen i dig. Slap af og lyt til den indkommende kraft og du vil efterhånden kunne opfange modstanderens intentioner og vende dem, så du kan bruge dem til din egen fordel.
Det vil i starten resultere i, at du “taber” mange gange, men det gør jo ikke så meget, når vi bare træner. ”Invester i tab ”
Fra stillestående dobbelt-hånds Pushhands, fortsættes til Tre Skridt, hvor begge parter går frem og tilbage (3 skridt) og vender med en cirkel fra Pushhands. Smilet på læben vil komme frem på trods af, at det kræver koncentration og opmærksomhed at træne sammen og fornemme den andens kraft. I hvilken retning går kraften, hvor meget er der af den??
Det vil glæde os at følge dig på denne kamp-vej! Velmødt med åbent sind 

Tai Chi selvforsvar? – Det går jo så langsomt!

lørdag d. 2. marts kl 9.30-12.30
Find din indre kriger/Ninja frem. Lær at kontrollere dine “dæmoner.” Bliv bedre til at styre de sider af dig selv, som du enten mangler eller synes du har for meget af.
Kom og bliv klogere på, hvordan du kan bruge modstanderens kraft til egen fordel.
Alle partnerøvelser foregår kontrolleret – vi “kaster” ikke rundt med hinanden.

lørdag d. 2. marts 2019:
At lære kroppen at reagere hensigtsmæssig, når vi trues med slag/kraft, kræver blandt andet tid, tålmodighed, tryghed og afslappelse i træningslokalet. Tak til jer Ninjapiger for at være så engageret. Jeg holder meget af den blødhed I kan præstere og de dejlige smil:-)

 

Kinesisk helse og selvforsvar for mænd og kvinder
workshop over 2 søndage i Kokkedal
29. september kl 10-13 & 6. oktober kl 10-13
TILBUD 450kr for 8 lektioner​

Workshops 2023

Sværd workshop
lørdag d. 9. december 2023 på Nivå Skole Nord kl 9-12
For dig der er undervist i sværdformen efter Tung Kai Ying

De 12 dyrs Wushu
lørdag d. 13. maj 2023 i Helsingør
kl 9-12 for kun 95 kr

Denne workshop er for alle, der har lyst til at udfordre krop og sind. Vi skal primært have det sjovt med at lære de 12 dyrs bevægelser.

Kender du dit kinesiske årsdyr?

Rotten, Oksen, Tigeren, Haren, Dragen, Slangen, Hesten, Geden, Aben, Hanen, Hunden, Grisen.

Vand-Tigerens år 2022 – forekommer kun hvert tresindstyvende år.

Kinesere har stor respekt for astrologien, der betragtes som en integreret del af den
kinesiske dagligdag. Årsdyrene bringer held og lykke til ejermanden og fortæller om
medfødte egenskaber og kvaliteter.

Kineserne tror på, at det dyr, som er tilknyttet det år, man er født, har stor indflydelse på personligheden. Mange kinesere har deres personlige årsdyr repræsenteret i form af små figurer, nøgleringe eller smykker, for på den måde at fremhæve de positive egenskaber, som forbindes med dyret.

Hvert dyr har nemlig sin personkarakteristik og omtales bredt som ”dyret i mit hjerte”. En legende fortæller, at Buddha sammenkaldte alle Jordens dyr, så de kunne tage afsked med ham før hans opstigning fra Jorden.

Der kom kun 12 dyr, og som belønning til disse dyr, opkaldte han hvert af årene efter dyrene, i den rækkefølge de ankom.

Kai Hé - hardstyle
lørdag d. 15. april 2023 i Nivå
kl. 9-12