Sanshou

Den første Sanshou du lærer består af bevægelser fra den langsomme form. Sanshou kan både laves som Solo form og som partnerøvelse. Mester Tung anbefaler at soloformen læres først, inden man begynder på partnerøvelserne.

Formålet med Tai Chi er at øge livskraften i kroppen, sætte den i forbindelse med sindet, og styre den med hensigten. Ved at arbejde med hensigten udvikler du blandt andet styrke, men også hastighed og smidighed. Du kan også træne med det formål at overvinde en modstander. Det gør du ved at bruge modstanderens kraft mod ham selv, med minimal brug af egne kræfter.
Formålet ved at lære solossanshou er at forberede dig på at stå ansigt til ansigt med en modstander. Du vil blive introduceret til en serie af bevægelser fra Tai Chi Chuan Yang Stil efter Mester Tung Kai Ying.
Når du mestre solosanshou er du klar til at træne partnersanshou med en god ven(modstander)
Når du træner, skal du have et roligt sind og koncentrere dig om at bruge modstanderens kraft/retning.

Alle bevægelser anvender principperne for Yin og Yang. Blødhed/hårdhed, klistre og følg, gå med og omdiriger, tag følgeskridt og følg med. De to parter mødes overfor hinanden, håndled mod håndled. “Skurken” angriber og “helten” modtager angrebet med et modangreb. Formen bevæger sig i heltens retning og afsluttes med et spark. Herefter byttes rollerne, angreb og modangreb fortsætter tilbage i modsat retning. Ved denne indstuderede serie af bevægelser – hvor der konstant er kontakt mellem helt og skurk, lærer du dels at “lytte” til modstanderen
og dennes krafts retning, men også at sammensætte de enkelte bevægelser fra formen på en naturlig måde.

Den anden Sanshou du lærer består af bevægelser fra Tung Ying Chieh’s familiestil. Sanshou kan både laves som Solo form og som partnerøvelse. Mester Tung anbefaler at soloformen læres først, inden man begynder på partnerøvelserne.