Marianne

I 2010 fik jeg på Rigshospitalet konstateret FSH-muskeldystrofi. En sjælden type muskelsvind som sætter sig primært i ansigtet, skulderne og hoften. Desværre svinder mine muskler i benene og fødderne også. 

 Denne diagnose fik mig i den grad til at overveje hvad jeg kunne gøre for min krop og mit mentale helbred. Jeg havde læst om Tai Chi i en bog om bjergbestigning. Bjergbestigeren beskrev hvordan han brugte tai chi’en til balance både fysisk og mentalt. Jeg havde i flere år haft store problemer med min balance og var begyndt at små falde alt for ofte. Altså meldte jeg mig til en begynder weekend i Tai Chi.

 Hold da op…..det var den mest fantastiske weekend længe og jeg var fuldstændig “solgt” til Tai Chi’en.

 Nu har jeg så udøvet Tai Chi i 4 år og kan i højt grad mærke en stor forbedring af min balance. Jeg har lært hvordan jeg bruger min krop så jeg bedre holder balance på trods af, at en del af mine muskler ikke længere fungere optimalt. I tæt samarbejde med Tai Chi instruktør Dorthe Kisbye finder vi løsninger på div. øvelser så jeg kan være med til at lave alle eller de fleste af øvelserne. Min kropsholdning er blevet forbedret så jeg derved belaster kroppen mindre i min dagligdag. OG IKKE MINDSTE min psykisk helbred er blevet af en helt anden kalibre. Hver dag kan jeg bruge Tai Chi’en til afstresning, når jeg er udtrættet og når jeg skal bevare overblikket. Jeg er blevet bedre til at finde ind i mit mentale “hus” og det giver mig hurtigere ro, overskud og større energi. 

 Altså en “win-win situation”.

 

det var den mest fantastiske weekend længe